25 Şubat 2014 Salı

SÜT REÇELLİ KURABİYE



Merhaba hanimlar,
Uzun zamandir ailece zevkle yedigimiz bu tarifi ancak fotograflayarak ayrintilica anlatma firsati buluyorum...eminim sizde cok begeneceksiniz.cok pratik bir tarif ancak biraz ugrastiriyor.bir komsu,arkadas yada kiz kardesle cabucak yapabilirsiniz :) 



cokca fotografli anlatima gecelim....


Malzemeler;
250 gr tereyag
200 gr bitter cikolata
1 yumurta
Alabildigi kadar un

İc dolgusu icin;
Konsantre süt (sut receli) yada nutella yada benmari eritebileceginiz bir cikolata.

Uzeri icin; 
Dovulmus findik yada yaprak badem

Hazirlanisi;
•Oda sicakliginda yumusamis tereyagini yine mikrodalga firinda ayni oranda yumusattiginiz cikolatalarla iyice yogurun.

(•cikolatalari benmari usulu de eritip koyabilirsiniz..)

•biraz un ekleyip yogurmaya devam edin sonra yumurtayi ekleyip un eklemeye de devam ederek yogurmaya devam edin...

•hamur toparlandigi an un eklemeyi birakin.yumusak fakat toparlanmis bir hamur olmali

Kucuk silikon kaliplar kullanin...ben 2 cesit kalip kullandim.birincisi;

Aynen boyle silikon olmayan (adini cikaramadim :) cicek modelli bir kalip...ikinci olarak pop cake kalibi :)

•Eger bu sekilde metalik bir kalip kullanacaksiniz,hamurdan findik buyuklugunde parcalar alip una buladiktan sonra kalibin icine,ortasini biraz daha bastirarak yayin..

•Kenarlardan artan hamuru alin..kirilganligini arttirmamak icin cok ince yaymamaya calisin...
•tum hamuru bu sekilde kaliplara yerlestirdikten sonra bir kurdan yardimiyla diplerine delikler acin.amacimiz hamurun kabarmasini engellemek..

•180 derecelik firinda 20 dk pisirin.benim firinimda tam 20 dk da pisti ama firinlar farklilik gosterebileceginden kontrol etmenizde fayda var..

•pisen kurabiyelerinizi kaliplari ters cevirerek cikartin.

•Bunlar metalik kalipta olan una bulanmis kurabiyeler.silikon kalip icin una gerek yok..
•kurabiyelerimiz pisti,sira en zevkli kisma geldi icini cikolata doldurmak :) 

•tercihiniz nutellaysa iclerine cay kasigiyla doldurup uzerine fidik yada yaprak bademle susleyin

•tercihiniz cikolataysa ; benmari usulu erittiginiz cikolatarla iclerini doldurup,soguyup donmasini eklemeden findik yada yaprak bademle susleyin
               AFİYET OLSUN :)

Gelelim benim tercigim olan konsantre süte yani sut receline... cunku sarp efe ne kadar az cikolata yerse benim icin o kadar iyi..ama daha once her ikisini de denedim.emin olun hepsi ayri guzel oluyor :)

Ben hazir sut receli kullandim... hamurun yapilisina bile gecmeden once konsantre sutu kutusuyla birlikte duduklu tencereye koyup uzerini ortecek kadar su doldurup suyun kaynamasindan itibaren tam 40 dk pisirdim.ocaktan aldiktan sonra da sira dolgu asamasina gelene kadar duduklunun icinde beklettim.
ardindan bir siringa yardimiyla iclerini soldurup findikla susledim :)

           AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ziyaretiniz için teşekkürler ..